Team Memo - Mensen en mogelijkheden

Wie zijn wij?

Aangenaam! Wij zijn Cindy Kroef – van Schijndel en Emmy van den Broek – Tielemans. Inderdaad, twee vrouwen aan het roer, opgegroeid in deze omgeving. Wij zetten mensen in hun kracht en verbinden mensen en hun mogelijkheden. Wist je dat Memo een afkorting van Mensen en Mogelijkheden is?

Samen met ons enthousiaste en professionele begeleiders doen wij er alles aan om onze cliënten zich thuis te laten voelen. Een klein vast team zorgt voor stabiliteit, continuïteit en voorspelbaarheid. Wij stellen onszelf en ons team hier aan je voor.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn. We hopen dat je bij Memo de plek vindt waar je naar op zoek bent.

Misschien heb je allerlei vragen? De meest voorkomende vragen hebben we alvast voor jou op een rijtje gezet, met de antwoorden erachter. Veel voorkomende vragen >

 


Cindy Kroef – van Schijndel

Mijn naam is Cindy Kroef – van Schijndel, trotse eigenaresse van Memo. Mijn passie is werken met verschillende mensen en daarbij kijken naar mogelijkheden: wat kan er wel. In 2009 hebben wij Memo opgericht en wat ben ik trots! Memo heeft een prachtige visie en daar sta ik helemaal achter. Het is zo fijn om te kunnen doen wat je fijn vindt en dat kan bij Memo.

Ik woon in Gemert en ben getrouwd met Arthur. Samen hebben we drie heerlijke meiden; Maud, Britt & Roos. Naast het werken bij Memo ben ik heel graag thuis bij mijn gezin of met vrienden. Ik ben graag bezig; een bezig bijtje zeggen ze weleens. Dat komt met een eigen onderneming wel van pas. Na mijn MDGO-vp (verpleging) ben ik 1999 gaan werken in de zorg. Al snel kwam ik erachter dat ik graag meer kennis wilde opdoen maar dat ik het werken niet wilde missen. In deeltijd heb ik mijn diploma behaald van Social work – SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) Het leren lag me goed en ik kreeg de kans om een verkorte managementopleiding in de zorg te gaan volgen. Een hele mooie kans die ik niet wilde laten liggen. Veel geleerd, maar toegegeven: het echte werken met mensen, daar heb ik het allermeeste van geleerd en ik leer en geniet nog elke dag!

 

Emmy van den Broek – Tielemans

Mijn naam is Emmy van den Broek – Tielemans en ik ben één van de twee trotse eigenaresses van Memo. Zorgboerderij Memo in Boekel is gevestigd op de plek waar ik in 1977 geboren ben. De kwekerij is een familiebedrijf: mijn ouders zijn hier begonnen en mijn broer heeft de kwekerij in 2001 overgenomen en uitgebreid.  Ik woon nog steeds in het mooie Boekel samen met mijn man Wil van den Broek. Wij zijn de trotse ouders van Sjors, Fem en Kris.

In 1994 begon ik mijn carrière binnen de zorgsector. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan in het werken met mensen met een ondersteuningsvraag in verschillende leeftijdscategorieën en problematieken. Zowel privé als in mijn werk heb ik met veel warmte en nabijheid zorg mogen verlenen, waardoor ik nog breder ervaring heb mogen opdoen. Ik heb enorm genoten van het werken binnen de verschillende organisaties en ik ben dankbaar voor alles wat ik geleerd en ervaren heb. En ben ik enorm blij dat 2009 geleid heeft tot het verwezenlijken van onze droom, onze eigen plek: Memo. Ik hoop jou eens bij ons te mogen ontmoeten.

 


Petra van Mil

Mijn naam is Petra van Mil en ik woon samen met mijn vriend en onze 2 kinderen in Gemert. Tijdens mijn opleiding Agogisch Werk heb ik stage gelopen bij moeilijk opvoedbare jongeren en binnen de psychiatrie bij matig begaafde psychiatrische patiënten. Na het behalen van mijn diploma heb ik veel werkervaring op mogen doen binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik heb gewerkt met autistische jongeren, mensen met een matige verstandelijke beperking, maar ook in een woonvorm waar meer zorg nodig is. Ik ben er 2 jaar tussenuit geweest om meer ervaring op te doen in de zorg. Waardoor ik gewerkt heb op een psychogeriatrische afdeling, verpleegafdeling en een revalidatie afdeling.

Vanaf 1 december 2014 ben ik, voor 22 uur per week, werkzaam bij Memo. Net als de visie van Memo kijk ik ook graag naar mogelijkheden. Mijn andere kwaliteiten zijn creatief denken en rust bewaken. Ik geniet ervan om bij mensen een lach op het gezicht te zien, om samen te genieten van de kleine dingen om ons heen. Verder ben ik graag thuis en vind ik het gezellig om met een bakje koffie bij te kletsen met vriendinnen.

 

Maartje van den Brand

Hallo, mijn naam is Maartje van den Brand en ik kom uit Zeeland. In juli 2017 heb ik mijn diploma voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener behaald. Ik heb deze opleiding gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In deze opleiding wordt er veel waarde gehecht aan het inzetten van creatieve hulpmiddelen in de hulpverlening om het beste uit de ander te halen. Denk o.a. aan sport en spel, muziek, drama en beeldend vormgeven. In het tweede leerjaar van deze opleiding heb ik stage gelopen bij Memo en vervolgens ben ik er nooit meer weg gegaan!

Memo is een plek vol gezelligheid waar veel verschillende mensen en mogelijkheden samenkomen. Iedereen wordt hier in zijn kracht gezet wat ik erg mooi vind! Voordat ik SPH ging doen heb ik de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 afgerond. Deze opleiding was geheel gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en onderneem graag activiteiten met vrienden en familie.

 


Emmy Jonkers

Hoi, ik ben Emmy Jonkers en ik woon in Erp. In juni 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding Pedagogiek aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Ik heb in het 3e jaar van deze opleiding stage gelopen bij Memo en wist toen al dat ik hier voorlopig nog niet weg wilde. Ik heb na mijn stage de kans gekregen om in te vallen tijdens de schoolvakanties en verzorgde een deel van de individuele begeleiding bij cliënten thuis. Sinds ik geslaagd ben, werk ik voor 24 uur per week bij Memo. Ik ben erg optimistisch en tijdens mijn werk geniet ik van de openheid, spontaniteit en gezelligheid bij Memo.

Ik vind het elke dag weer een leuke uitdaging om op zoek te blijven gaan naar mogelijkheden en er op die manier voor iedereen een fijne en zinvolle dag van te maken. In mijn vrije tijd dans ik bij Dansgroep Return in Zijtaart en ben ik bestuurslid bij EHBO Zijtaart. Verder sport ik graag en geniet ik van alle lieve mensen om mij heen.

 

Bianca Verbakel

Hoi, mijn naam is Bianca Verbakel, en ik woon samen met mijn partner Pascal en onze zoon Stef in Gemert. Ik ben per 1 augustus 2018 opnieuw in dienst gekomen bij Memo. Nadat ik de opleidingen verzorgende en activiteitenbegeleiding gevolgd en afgerond heb, ben ik werkzaam geweest binnen zowel de gehandicaptenzorg, bejaardenzorg als binnen de zorg met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Doordat juist deze doelgroepen gecombineerd zijn binnen Memo, vind ik het een genot om hier te mogen werken. En deel te mogen nemen aan het zorgen voor een leuke fijne dagbesteding op een veilige werkplek. Ik kijk graag naar de mens als individu. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen interesses en mogelijkheden, dus kijkend naar wat men kan en niet naar de onmogelijkheden van een persoon.

Wat ik al zeg; iedereen mag zijn wie men is en iedereen is uniek! Naast het werk kan ik erg genieten van vrienden en familie om me heen. Samen kletsen en genieten van elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kijk ik erg graag naar voetbal, vooral dat van mijn zoon (en van PSV) en naar andere sporten zoals darten. Ook heb ik sinds een jaar een hond, Shipie, en vind het erg fijn om met haar te wandelen en te genieten van de mooie natuur om ons heen.

 


Esther Maas

Mijn naam is Esther Maas en ik woon samen met mijn vriend Rob en onze 2 kinderen Ize en Pieter in Gemert. Ik ben sinds september 2018 voor 25 uur per week werkzaam bij Memo. Bij het horen van de plannen voor de locatie Gemert werd ik super enthousiast en dit enthousiasme heeft me niet meer losgelaten! Erg blij ben ik dan ook dat ik de uitdaging mee aan mag gaan een leuke en fijne werkplek te creëren binnen Memo locatie Gemert. Kenmerkend voor mijn loopbaan is dat ik uitdagingen omarm en niet uit de weg ga. Daarnaast heb ik het welzijn van de cliënt hoog in het vaandel en heeft dat mijn prioriteit. Mijn eerste afgeronde opleiding was de verzorgende IG. Tijdens deze opleiding kwam ik in mijn stages tot de ontdekking dat mijn zorghart meer lag bij het begeleiden van mensen en minder bij de echt verzorgende kant. Ik ben daarom verder gegaan en heb de opleiding SPW-niveau 4 verkort afgerond.

 

Ruim 15 jaar heb ik ervaring in de zorg voor gehandicapten, gecombineerd met psychiatrische stoornissen, gedragsproblemen, hechtingsproblemen, NAH en de laatste jaren ook met verslavingsproblemen. Ik zou mezelf omschrijven als open, rustig, duidelijk en gestructureerd. Privé geniet ik ervan om met mijn gezin samen te zijn en met de caravan een weekend weg of op vakantie te gaan. Mijn hobby’s zijn zwemmen, schminken en lekker bijkletsen met vrienden en familie. Ook ben ik vrijwilligster bij de zwemvereniging waar mijn dochter en ik lid van zijn. Tevens zit ik in het bestuur van de buurtvereniging. Al ruim 10 jaar komt om de maand een jongen met autisme bij ons thuis. We koken en eten samen, spelen bordspellen en gaan af en toe naar de bios, zwemmen of een pretpark. Ik vind het fijn om lekker bezig te zijn. Graag tot ziens bij Memo locatie Gemert!

 


Ink Zijlmans

Hallo allemaal, mijn naam is Ink Zijlmans, ik ben 25 jaar en woon in Uden. In 2020 ben ik afgestudeerd van de opleiding Social Work op HAN in Nijmegen en als Minor heb ik Creativiteitsontwikkeling gedaan. Binnen deze opleiding wordt er gekeken hoe creativiteit ingezet kan worden in de zorg.

Na 4 jaar te hebben gewerkt bij een zorgboerderij is het tijd voor een nieuwe uitdaging en ik ben erg blij dat ik deze heb gevonden bij Memo.

Het is super om te zien hoe Memo uitgaat van de kracht van iedereen en ik geniet van de creativiteit, gezelligheid & spontaniteit.

Zelf vind ik het leuk om naar festivals te gaan, spelletjes te spelen, creatief bezig te zijn, met vrienden af te spreken en te knuffelen met mijn cavia’s Puk en Kaaf.

Graag tot snel! Groetjes Ink

 

Iris van Hoorn

Mijn naam is Iris van Hoorn. Ik ben voorin de 20 jaar oud en ik woon in Sint-Oedenrode. Ik doe de opleiding Pedagogiek in Eindhoven en werk ik 24 uur per week bij Memo.

Het is erg leuk om voor Memo te werken. Het is mooi om te zien dat Memo bij iedere cliënt uitgaat van de mogelijkheden en krachten van iemand en daar draag ik graag mijn steentje in bij. Ook hangt er een gemoedelijke sfeer en voel ik mij thuis in het team als collega. Verder biedt Memo mogelijkheden om mij persoonlijk te ontwikkelen tot een professional.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden, sport ik en heb ik zangles.

Tot ziens bij Memo