Individuele Begeleiding Memo - Mensen en mogelijkheden

Individuele begeleiding

 

Mensen kunnen door hun gedrag of beperking voor problemen of een zware belasting zorgen, waardoor spanningen ontstaan. Hierdoor kunnen er verschillende ondersteuningsbehoeften gewenst zijn. Op het moment dat er spanningen ontstaan, ga je namelijk anders op elkaar reageren. Waardoor het voor kan komen dat je elkaar niet meer zo goed aanvoelt. Memo vindt het belangrijk om met jou en de eventuele gezinsleden samen te werken en je daarbij een professionele, betrokken ondersteuning te bieden die bij je past.  En die aansluit bij jouw mogelijkheden, wensen en behoeften. Dit is mogelijk binnen de thuissituatie, op locatie bij Memo of op een andere plek. Het belangrijkste is dat we samen een relatie aangaan, die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, transparantie, veiligheid en eerlijkheid.

De hulp die geboden wordt kan variëren van structuur aanbrengen in de dag, het leren van vaardigheden, het zelfvertrouwen vergroten, contacten leren onderhouden, netwerk uitbreiden/onderhouden tot het zoeken naar (vrijwilligers) werk. Ook kunnen we uitdagingen in het gedrag bekijken en daarbij samen zoeken naar mogelijkheden.

We starten door samen te kijken waar jouw vragen of doelen liggen. Dit zetten we om in een zorgplan en vervolgens gaan we samen aan de slag. Een vaste begeleider zorgt voor structuur, duidelijkheid en continuïteit. Zo vaak als nodig, maar minimaal één keer per jaar wordt een evaluatieverslag opgesteld en het zorgplan aangepast.

Voor deze vorm van begeleiding heb je een beschikking nodig van de gemeente of een persoonsgebonden budget (PGB).